EPS Sanayi Derneği (EPSDER) tarafından, CFN Kimya desteği ile düzenlenen “EPS Sanayi & Paydaş Kurum Buluşmaları” toplantısı yeni yıldaki ilk ayağı Sheraton Grand Samsun Hotel’de EPS Sanayi ve Paydaş Kurumları katılımı ile Samsun’da gerçekleşti.Toplantıda ısı yalıtımı, yönetmelikler ve daha bir çok konu hakkında güncel bilgiler uzmanlarından aktarıldı.
Toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak, T.B.M.M. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Haluk Akyüz ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cevat Öncü, yönetim kurulu ve üyeleri, Makine Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, yönetim kurulu ve üyeleri, EPS Sanayi Derneği yönetim kurulu üyeleri, dernek paydaşları ve iş insanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan EPSDER Genel Sekreteri Murat Kenet, “Düzenlediğimiz bu etkinliklerin, sektör paydaşlarının birbirlerini daha iyi tanımaları ve anlamaları, sektör hakkında en güncel bilgilerin karşılıklı paylaşımı ile bu bilgilerin yönetmelik ve yasalara uygun biçimde sahada uygulamaya geçirilmesi açısından hayati önem taşıdığına inanıyoruz. Etkinliğimizin sponsoru olarak derneğimizden desteklerini esirgemeyen, derneğimizin kıymetli üyelerinden CFN Kimya’ya katkılarından ve sizlere katılımınızdan dolayı şahsım ve derneğimiz adına şükranlarımı sunuyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Bu konularda bakanlık döneminde çalışma yapmış biri olarak bu toplantının benim için ayrı bir önemi var. Büyükşehir Belediyesi olarak tükettiğimiz kadar enerjiyi üretmeyi hedefliyoruz. Hükümetimizin yenilenebilir enerji noktasında büyük çalışmaları var. Güneş ve rüzgar konusunda çok ciddi potansiyellerimiz kullanmaya yönelik yatırımlar atağında olan bir ülkeyiz. Bu toplantıda konuşulacak konuların şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ta, “Enerji, bizim dışarıya direkt olarak verdiğimiz paramız. Milli sermayemiz. Ülkemizin değerli bir kaybı. Ama ne kadar tasarruf edersek enerji verimliliğini ne kadar arttırırsak o kaynaklar bizim ülkemizde kalacak ve başka yatırım alanlarına kayacak olması bizim için önemli. Onun için bir takım tedbirler alınması gerekir. EPS’nin sadece bir ısı yalıtım sistemi olmadığını hayatımızdaki bir çok alanda kullanıldığını ancak doğru zamanda ve doğru yerde kullanılması gerektiği hususunda burada bilgi paylaşımı yapacaklar. İyi bir kanun uygulayıcısının elinde çok kötü sonuçlar verebilir. Kötü bir kanunda uygulayıcısının elinde iyi sonuçlar verebilir. Yani önemli olan bunun uygulayıcısıdır. Onun için biz bu malzemelerimizi yerli yerinde uygulamamız. Ve istediğimiz sonucu almamız gerekir. Bu yüzden geçen hafta mecliste ‘Ürün Güvenliği Kanunu’nu tartıştık. Şuan itibariyle ön çalışmasını tamamladık. Komisyonumuzdan da geçti. İnşallah elimizdeki kanun bu hafta bitecek. Ondan sonra meclis gündemine gelecek ilk kanun ‘ürün güvenliği kanunu’ olacak. Sözlerime son verirken gerçekleşen toplantının sonuçları itibariyle hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
Samsun Valisi Osman Kaymak ise, “Bu toplantı vesiyesiyle Dünya’da ve ülkemizde küresel iklim değişikliğinin sürdürülebilir kalkınma hedeflerindeki 17 maddeden birisi olduğunu belirtmek isterim. Bölgemizde enerji verimliliği kapsamında yapacağımız her bir faliyet ve katkının ulusal olarak ve dünyada etkisinin kaçınılmaz olduğunu anlamamızda yarar vardır. Bu kapsamda gelecek nesillerimize bırakacağımız yaşanabilir bir dünya için 2023 hedeflerini ve devamındaki çalışmaları desteklemeye Türkiye ve Samsun olarak devam edeceğimizi belirtmek isterim. Son olarak bu toplantıyı düzenleyen EPS Sanayi Derneği’ne tebrik ediyor, toplantımızın bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Toplantıda ayrıca, EPSDER Genel Sekreter Yardımcısı Akın Türkoğlu, “Bir Sivil Toplum Kuruluşu – EPSDER”, Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uzun, “Isı yalıtımı ve Isı Yalıtım Malzemeleri TS 825 ve E.K.B, Isı Yalıtım”, ÇEVKAK Laboratuvar Yöneticisi Nazan Arslan, “Isı Yalıtım Malzemelerinin ve sistemlerinin standartları” ve EPSDER Genel Sekreteri Murat Kenet’de “EPS’nin farlı kullanım alanları ve İnşaat Mühendisliğinde hafif dolgu malzemesi olarak kullanımı – GEOFOAM EPS ile ilgili yönetmelikler” konulu sunumlar gerçekleştirerek alanlarında önemli bilgiler paylaştılar.
Gerçekleşen program yemek ikramı ile son buldu.